bub

Ungdomsläger i segelflyg

Postat i Nyheter - 1 februari, 2017

Lär dig flyga! Påbörja utbildning till segelflygpilot vid Borlänge Flygklubb sommaren 2017.

I sommar anordnar Borlänge Flygklubb ett utbildningsläger i segelflyg på Dala-Airport i Borlänge. Detta läger vänder sig till ungdomar i åldrarna 15-25 år och vi söker 5 tjejer och 5 killar som vill anta denna utmaning. Målet att du efter två veckors intensivutbildning med flyglärare kan genomföra dina första ensamflygningar som pilot. Har du det som krävs?

När? V.29-V.30 2017 (170717-170729)
Var? Borlänge Flygklubb, flygfältet Rommehed/Dala-Airport, Nybrovägen 53, Borlänge.
Kostnad? Genom erhållet stöd till våran verksamhet kommer vi att kunna erbjuda förmånliga utbildningspriser. Under lägret kommer varje skolstart att kosta 300:- istället för det vanliga priset som är 450:-. Detta specialpris gäller bara lägerdeltagarna och max 20 lektioner per person och då ingår också kurslitteratur. Tillkommer gör kostnad för mat under lägret samt förberedande kostnader så som medlemsavgift i flygklubben, elevtillstånd från Transportstyrelsen samt flygläkarundersökning. Räkna totalt med ca 10.000 SEK exkl. mat.

Detaljplanering kommer att fortgå under våren. En obligatorisk informationsträff kommer att genomföras Söndagen 23 april kl. 14:00 på Borlänge Flygklubb (Nybrovägen 53, Borlänge). Där kommer vi att utförligare presentera flygklubben, vilka förberedelser som krävs, kostnader och hur flygverksamheten kommer att gå till under lägret.

Anmälan?
Intresseanmälningar tas in löpande fram till 23/4. Denna skickas via e-post till esbjorn.anteskog@hotmail.com och ska innehålla, namn, födelsedatum, bostadsort, e-post adress som bevakas samt mobiltelefonnummer.

Om intresse för deltagande kvarstår efter informationsträffen i april kommer vi att ta in bindande anmälningar.

Läs mer om segelflyg och vårat ungdomsläger i PDF-dokumentet här: LÄR-DIG-FLYGA-I-SOMMAR.pdf

Besök gärna ungdomslägrets facebook-sida: facebook.com/ungdomslager

Varmt välkommen till Borlänge Flygklubb!

Kommentarerna är låsta.