Här finns mer läsning om några av klubbens profiler genom tiderna.

Borlänge-Domnarvets Flygklubb bildades i december 1935 med Sixten Wolfahrt som ordförande.

Efter två år hade det första flygplanet byggts, en Anfänger glidflygplan, och skolningen kunde börja på Bysjöfältet under våren 1938. Borlänge-Domnarvets Flygklubb flyttade 1943 från Bysjön i Kvarnsveden till Rommehed. Därefter expanderade flyget, speciellt segelflyget och verksamheten engagerade många.

Rommehed, strax söder om Borlänge i Dalarna, är en anrik exercisplats och den första flygningen gjordes där redan 1913 av Hugo Sundstedt i sin Blériotmaskin. Något riktigt flygfält blev det inte förrän i mitten av 1930-talet då man började fälla skogen intill exercisheden. Under andra världskriget och de såkallade beredskapsåren (1939-1945) nyttjade flygvapnet Rommehedsfältet flitigt som bas.

Redan 1937 hölls den första flygdagen inför en stor publik. 1958 hölls den största flygdagen i fältets historia. Därefter har några sporadiska flygdagar arrangerats för att visa verksamheten för allmänheten.

Passagerarflyget kom att inleda sin framgångsrika era i början av 1960-talet efter att den asfalterade stod klar 1961. 1972 invigdes Dala airport, som egentligen är en beteckning på ett aktiebolag, ägt av Landstinget, Borlänge- och Falu kommun. Fram till 1990 expanderade resandet från Rommehed kraftigt och Rommehed blev en stor flygplats, med svenska mått.

Segelflyg har under alla år haft en central funktion i Borlänge Flygklubb. Under några år på 1960-talet arrangerade Borlänge-Domnarvets Flygklubb under vårarna vågflygläger i Grövelsjön med flygning från Grövelsjöns is.

SE-TCT
Sven Mattsson, Rune Enström och Gunnar Carle på Grövelsjöns is förbereder start med Ka6CR, SE-TCT.

Under slutet av 1960-talet anordnades DM i segelflyg på Rommehed. 1975 anordnades det första SM i den då nya klubb-klassen i Borlänge Flygklubbs regi. 1990 och 1991 gick SM-tävlingarna på Rommehed som övning inför VM-tävlingarna. 1992 arrangerades för-VM och 1993 var det dags för den stora VM-tävlingen i segelflyg på fältet.

SE-TCT-1975
Flygklubbens Ka6CR, SE-TCT vid SM 1975.