Klubbens profiler

En av de stora profilerna i Borlänge Flygklubb genom åren är författaren Hans-Eric Hellberg. Han dog 10 december 2016 men hans minne lever i allra högsta grad kvar i klubben. Han tillbringade mycket tid på klubben under sin aktiva tid och han segelflög ofta. Han tog gärna med sig passagerare, både kända och okända. Hans persona kan ni läsa om på Wikipedia men här låter vi honom själv berätta om sina äventyr i Borlänge Flygklubb.

En av de många profilerna i dess bästa bemärkelser är Leif Holm. Av flera skäl tänkte jag börja min essä om klubbens profiler med honom. Under sitt alltför korta liv bidrog Leif till den goda atmosfär och framåtanda som fanns i Borlänge Flygklubb under mitten av 1960-talet.