Prova på flygning!

Presentkort
Motor/UL/Segel/Motorsegel

Vill du ge en flygtur i present till någon du har kär eller varför inte till dig själv! Med ett numrerat presentkort från Borlänge Flygklubb väljer den som ska flyga bland våra alternativ: motorflygplan, ultralätt flygplan, motorseglare eller segelflygplan! Läs mer om dessa längre ned på sidan.

Du beställer presentkortet via knappen nedan, så återkommer vi med betalningsinformation! Presentkorten kostar 2100 kronor, varav 100 kronor går till Ingemar Wararaks minnesfond. Efter betalning kommer det numrerade presentkortet via mail och du kan skriva ut och ge bort det eller använda det själv.

Introduktionsflygning
Motor/UL/Segel/Motorsegel

Introduktionsflygning innebär att du får möjlighet att lära känna flygplanet och dess instrument samt känna på hur det känns att göra olika manövrer med ett flygplan. Ett tillfälle att få en inblick vad man kan göra om man har ett flycertifikat. Du får även information hur man utbildar sig för att ta ett flygcertifikat.

Du kan även här välja mellan segelflygplan, motorseglare, ultralätt eller motorflyg. Priser och flygtider är likadana som presentkort, men sker med endast en deltagare åt gången.

Om du redan har ett presentkort kan du boka tid för flygning nedan.
För att hitta en tid för flygning i lämpligt väder bör bokningen göras minst en vecka i förväg så att flygningen blir så fantastisk som möjligt!

Motorflyg
Cessna F172

Om ni väljer att använda presentkortet för en flygtur i motorflygplan kan ni vara upp till 3 personer som flyger en tur tillsammans. Flygturen varar i cirka 30 minuter.

Ultralätt
EV-97 Eurostar

Om ni väljer att boka en flygtur med en ultralätt så kan en person få en vacker flygtur över Borlängetrakten med en fantastisk utsikt. Flygturen varar i ungefär 40 minuter.

Motorsegel
SF25-C Falke

Om ni väljer att använda presentkortet för en flygtur i motorseglare kan en person få en lugn och stilla flygtur i luften över Tunabygden. Flygturen varar i ungefär 40 minuter.

Segel
DG500

Om ni väljer att boka en flygtur i segelflygplan väntar en fantastisk flygtur. Vi låter ett bogserflygplan bogsera oss upp till cirka 1 200 meters höjd där vi kopplar loss. Därefter glider vi mot landning i en flygtur som varar… ja det beror helt på vädrets makter och vad passageraren törs vara med om, men åtminstone 20 minuters superhäftig upplevelse väntar!

Oavsett vad ni väljer att boka för flygplanstyp så väntar en fantastisk upplevelse!