Boka en flygning med presentkort

Detta gäller er som köpt/fått ett presentkort på en flygning på Borlänge flygklubb. Instruktioner att boka: Gå till formuläret längst ned på sidan för att boka din flygtur

Motorseglare SF25

Reg: SE-UAV

Tuffa stilla runt i luften och se Dalarna från ovan?
45 minuter presentkort
Denna tjänst är bra för de som vill flyga omkring och se omgivningarna runt Borlänge. Du kommer ut till Borlänge flygklubb och vi går tillsammans igenom principerna för hur ett flygplan fungerar.
Vi gör i ordning flygplanet och du hoppar sen i i cockpit och under tiden som motorn blir varm går vi igenom alla instrument. Nu är oljetemperaturen över 50 grader och vi taxar fram till vår startplats. Vi gör den sista checken och sen får vi starttillstånd från flygledartornet och vi drar på fullgas. Vi stiger uppåt och rör oss i riktning mot Runn. Vattenytan speglas i kvällssolen och vi ser miltals runt omkring oss. Flyga är härligt.

Pris: 1 500 kr

Segelflyg DG500

Reg: SE-UOZ

Segelflygning!
Du tar på dig fallskärmen, sätter dig i det lilla förarutrymmet och spänner fast dig. Du går igenom checklistan för den sista säkerhetskontrollen före start. En medhjälpare håller upp ena vingen, medan en annan kopplar fast bogserlinan i nosen av ditt flygplan.
Så ger du klartecken till vingmannen, som signalerar till ytterligare en medhjälpare som i sin tur signalerar till bogserföraren att allt är klart för start. ​Motorflygplanet rullar sakta framåt för att sträcka linan, och du hör i radion: “Borlänge radio, Sigurd Kalle Sigurd startar med släp stråk 12”. När linan är sträckt, drar bogserföraren på full gas och ni rullar iväg.
Ganska snart har du fått upp tillräcklig fart för att du ska kunna lyfta dig till en meter ovanför banan, och där ligger du och svävar i väntan på att bogserflygplanet också ska lyfta.
Flygplanet dras nämligen inte uppåt av motorplanet; bara framåt så att farten hålls uppe. Det är farten framåt som ger vingarna lyftkraft, och på så vis kan du stiga uppåt under bogseringen. ​
På 1 200 meters höjd drar du i det gula handtaget så att bogserlinan kopplas ur, och du svänger undan åt vänster för att komma bort från motorflygplanet.
Nu glider du enbart på dina egna vingar! Bogserplanets brummande försvinner nedåt och det enda som sedan hörs är bruset från ventilationsöppningarna.

Pris: 1 500 kr


Tidigare har dessa kort kunna köpas på Turistbyrån men de stänger sin verksamhet så numera går dessa flygningar att beställa hos flygklubben. Boka en tid längst ned på denna sida och betala i samband med flygningen.


Instruktioner:

  1. Välj först typ av flygning
  2. Välj datum med tillhörande starttid
  3. Fyll i din personliga information så vi kan nå dig samt vikt så vi har koll på att vår flygning blir säker.
  4. Efter ni har skickat in er information så återkommer vi med att bekräfta att allt passar. Ge gärna kommentaren om ni vill ha denna via telefon istället för mail.

Har du frågor kan du kontakta Per Leijström 070 536 31 13