Prova på

Få luft under vingarna!

Vill du lära dig att spaka ett flygplan helt på egen hand? Eller är du kanske bara nyfiken på om att flyga fram och se marken ifrån ovan är något för dig? Oavsett vilket är en provlektion det rätta alternativet för dig!

Segelflyg

Är du intresserad av att börja segelflyga eller kanske bara nyfiken på hur det egentligen är att flyga i ett segelflygplan. Då är en provlektion rätta alternativet för dig. En provlektion är egentligen samma sak som den allra första lektionen i en flygutbildning. Du och din lärare flyger i ett tvåsitsigt skolflygplan med dubbelkommando och du får en kort introduktion i segelflygning. Flygningen genomförs med hjälp av frivilliga klubbmedlemmar och du betalar ett självkostnadspris. Detta förutsätter att du själv är med och hjälper till med de olika förberedelser som ingår i flygningen och ibland kan du också få vänta en stund på din tur. Före start går vi igenom flygningen med dig och efter landning får du tillfälle att diskutera och ställa frågor. Flygningen varar cirka 15-20 minuter beroende på den aktuella vädersituationen. Det finns inget tvång att fortsätta med någon flygutbildning efter provlektionen och du får komma tillbaka och ta hur många provlektioner till du vill med oss.

Provlektioner flygs när vi har planlagd utbildningsverksamhet. Utbildningen pågår till stor del på kvällar. Är du intresserad av en provlektion kan du kontakta en av våra segelflyglärare, Jannica Wunge på 070-254 02 02 eller via vårt formulär för att höra om vi har någon dag planerad för skolning.

Pris: 500 kr

Motorflyg

Är du intresserad av att bli motorflygare eller bara få prova på? Då är en provlektion rätta alternativet för dig! Du kan själv välja om du vill flyga en kortare eller en lite längre provlektion.

Läs mer och beställ på www.tunaaero.se.

Ultralätt

UL-A

I en Trike flyger du helt öppet. Påklädd varma och vindtäta kläder samt hjälm och radiolurar placeras du bakom en rutinerad flyglärare i flygmaskinen. Flygturen efterföljs säkerligen med en fika på klubbverandan.

Pris: 500 kr

Kontakta UL-flyglärare Robin Fjellström, tel. 070-548 13 81.

UL-B

UL-B är en flygklass som består av roderstyrda motorflygplan med en maximal startvikt på 450 kilo. Det är en av de flyggrenar som är på snabbast frammarsch inom allmänflyget i Sverige på grund av gynnsammare kostnadsläge än “vanliga” motorflygplan. I vår UL-B flyger du snabbt, enkelt, bekvämt och med perfekt sikt. Du kan själv välja om du vill göra en längre provlektion och betala per timme istället.

Pris 500: –

Kontakta UL-flyglärare Anders Lidén, 0243-228 218 eller 073-58 44 991 eller Robin Fjellström, tel. 070-548 13 81 .